Quim Marqués

El blog del Suquet de l'Almirall

Blog del reconegut restaurant de la Barceloneta

Clapes

El divendres 20 d’abril vam celebrar la 3a Festa de La Paella DO Barceloneta, una recepta que el xef i propietari del local, Quim Marqués, va crear ara fa dos anys per salvaguardar l’essència d’un plat que engloba tota la cultura de la Mediterrània que ha coincidit en el barri barceloní que l’acull i del qual, a dia d’avui, se n’han servit prop de 15.000 racions.

L’èxit de les passades edicions va fer que, enguany, es busqués un escenari més gran que permetés ampliar el nombre de convidats sense perdre l’esperit de la festa. El lloc triat va ser el Museu Marítim de Barcelona, un dels espais amb més història de la capital catalana.

D’aquesta manera, el Suquet de l’Almirall s’unia indirectament a la commemoració del Centenari de l’Enfonsament del Titanic que està duent a terme l’equipament cultural. Fins el 30 de setembre, els visitants poden contemplar Titanic The Exhibition, una mostra itinerant que els permetrà conèixer com va ser l’efímera vida a bord del vaixell, des de la seva concepció i construcció fins a l’estat actual de les restes, gairebé a 4 kilòmetres de profunditat a l’Atlàntic Nord.

Com en anteriors ocasions, la festa va comptar amb un padrí de luxe: el periodista Toni Clapés, director del programa VersióRAC1, a qui se li va reconèixer la tasca de divulgació de la cuina de proximitat des de les ones radiofòniques. Clapés es va voler acompanyar de part del seu equip —Jaume Nolla, Oriol Cruz, Marcel Morilla i Eduard Biosca— en aquesta tasca de padrinatge tot i demostrant perquè a les últimes dades de l’Estudi General de Mitjans (EGM), han obtingut registres històrics d’audiència. A tots ells se’ls va obsequiar amb una cullera de fusta, un estri humil però essencial als fogons, com a record de la celebració.

 

 

Unes 200 persones van participar d’aquesta festa d’exaltació de la paella, entre ells, els actors Santi Millán, Jaume Pla Pladevall i Pau Roca, l’exjugador de bàsquet Rafa Jofresa, els pastissers Xavier i Josu Canal, el forner David Nelson (Barcelona-Reykjavik), els cuiners Mariano Gonzalvo (Lo Paller del Cóc) i Alfonso García (Casa Alfonso) o la restauradora Anna Saura (Icho).

Tampoc es van voler perdre la celebració la padrina de la 2a Festa de la Paella DO Barceloneta, l’actriu Mercè Sampietro, així com l’expert en formatges Enric Canut, la sommelier Meritxell Falgueras i els elaboradors Agustí Torelló Sibill, Nacho Prats i Christophe Brunet, entre altres.

A més del plat estrella, els assistents van poder degustar diferents platillos com un aperitiu en llauna, un salpicó i una crema de marisc, bunyols de bacallà amb allioli de mel, musclos amb maionesa de romesco i bunyols farcits de crema.

A banda de la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona, la 3a Festa de la Paella DO Barceloneta no hagués estat possible sense el patrocini de Cava Agustí Torelló Mata, Bacallà Perelló, Catamar, Caves i Vins Es Trac, Celler de Gelida, Cerveses Moritz, Peixos Blasi, Vila Viniteca i Vino, Amor y Fantasía.

Un any més, la reunió va estar amenitzada per la música de jazz del grup barceloní Guateque Jazz Quartet.

  1. El blog del Suquet de l'Almirall » Arxiu de Blog » Toni Clapés rep el premi Ondas a la trajectòria en ràdio - 12 novembre

    […] i client Toni Clapés pel seu més que merescut premi Ondas a la trajectòria en ràdio. Bravo, padrí, i gràcies per les bones estones que ens fas passar, per antena i a […]